Daglenzen zijn contactlenzen die maar één dag gedragen worden.

Breng ze ’s ochtends in en gooi ze ’s avonds gewoon weg, geen desinfecteren of schoonmaakmomenten meer noodzakelijk.

U begint iedere dag met een schoon en nieuw paar. Het grote voordeel van daglenzen is dat ze de ogen optimaal zuurstof verschaffen en het hoornvlies minimaal belasten.  Daglenzen sluiten beter aan op de ogen waardoor vuiltjes minder makkelijk achter de lenzen schieten. Wanneer u incidenteel lenzen draagt, zoals bij feestjes of sport, dan zijn daglenzen zeker een optie. Daglenzen zijn een prima alternatief voor een bril bij werken in een stoffige omgeving of op vakantie. Omdat de lenzen met stofdeeltjes aan het eind van de dag worden weggegooid zal er geen sprake zijn van bacteriële groei bij warme temperaturen.

Pas op! Uit studies blijkt dat juist de wegwerplenzen de meeste oogheelkundige problemen geven. Of dit te maken heeft met een verkeerd gebruik, nonchalance of gebrekkige hygiëne is niet goed bekend. Feit is dat ook bij daglenzen onze adviezen en draagregels van belang zijn.

Laat u door onze contactlensspecialist informeren over de beste contactlenzen en de mogelijke risico’s en hoe die te voorkomen.