Contactlenzen, dé oplossing als u geen bril op wilt of kunt!

Dankzij de professionele zorg van de betere zelfstandige opticiens zoals De Brillendokter, heeft Nederland zich ontwikkeld tot een contactlenzen land bij uitstek. Vrijwel nergens ter wereld vind je zo veel tevreden contactlensdragers als hier. De Brillendokter wil dat natuurlijk graag zo houden.

Contactlenzen zijn immers handig, comfortabel en een uitstekend alternatief voor een bril. Ook tijdens het sporten of als u een mooi feest bezoekt en geen bril wilt dragen, kunnen contactlenzen een uitkomst zijn.

Belangrijk is dat u voor uw ogen altijd de beste lenzen kiest. Bij De Brillendokter werken hoogopgeleide en deskundige contactlensspecialisten die u hulp en advies bieden bij het maken van de juiste keuze. Daarnaast volgen we nauwgezet de adviezen en richtlijnen van de oogartsen uit het ziekenhuis. Het dragen van contactlenzen is zeker niet voor iedereen weggelegd. Het werken in stoffige omgeving, extreem droge ogen, doorgemaakte oogontstekingen en het zelf niet in staat zijn contactlenzen in of uit te doen zijn mogelijke  redenen om geen contactlenzen te kunnen dragen. Maak een afspraak met één van onze contactlensspecialisten om de mogelijkheden voor u te bekijken.

De Brillendokter houdt de ontwikkelingen op het gebied van contactlenzen scherp in de gaten en heeft een eigen visie over wat veilige en goede contactlenzen zijn en welke zeker niet dienen te worden gebruikt. Gelukkig worden steeds betere materialen ontwikkeld, waardoor de zuurstof voorziening van het oog tijdens het dragen optimaal blijft. Dat is essentieel om de ogen gezond te houden.

Dankzij alle actuele ontwikkelingen geldt dat bijna iedereen die dat wil, jong of oud, nu contactlenzen kan dragen. Essentieel is een goede instructie en advisering over hoe om te gaan met de lenzen. Bij De Brillendokter krijgt u die van één van onze contactlensspecialisten. Aan zachte lenzen hoeft u bijna niet te wennen. Ze zitten meteen heel comfortabel. Sommige oogfouten kunnen echter niet zo goed worden gecorrigeerd, maar als het wel kan dan kunt u samen met onze contactlensspecialist de keuze maken: zacht of vormvast.